lunes, 24 de octubre de 2022

Mirador del Pla de Llet (2.141m)
El Mirador del Pla de Llet és una excursió fàcil i senzilla per fer amb infants a la Cerdanya. No té cap dificultat a part de seguir el camí de la muntanya. Perquè us feu una idea, aquesta sortida nosaltres la vam fer amb un petit de casi 3 anys i un gran de 4 anys i mig. 

En aquells moments ens haviem proposat que els dos caminessin al màxim, per tant el nostre objectiu era fer rutes fàcils i que ells les poguessin fer al "seu ritme". Sense oblidar que hem d'apretar una mica perquè sinó no arribariem mai, els que teniu infants a prop ja ho sabeu, si no hi ha una pedra a la sabata, hi ha un ocell per mirar o bé un riu on tirar pedres jajaj 


Mirador del Pla de la Llet. Dades i mapa. 

- Distància: 7km +/-
- Desnivell: +305m 
- Temps: 3 hores total recorregut
- Inici: pistes d'esquí d'Aransa 
- Comarca: Alt Urgell / Cerdanya 
- 100 cims: SI 

La ruta amb nens nosaltres la vam fer amb unes 3 hores pujada i baixada pel mateix camí. Si busqueu a Wikiloc o alguna altra web veureu que indica una hora de pujada, nosaltres amb els dos petits vam trigar una hora i mitja llarga, després una estona de descans i casi una altra hora per baixar. 

Itinerari

Des de Martinet, a la carretera N-260 hem d'agafar la carretera en direcció a Lles de Cerdanya i 2km abans de la població, girar a l'esquerra en direcció a Aransa. I hem de deixar el cotxe a l'aparcament del Fornell


Només a aparcar a nosaltres ens van rebre un bon ramat de vaques

Si fem anada i tornada pel camí de bosc, així tenim més sombra i és més distret, hem d'anar direcció O, i allà anar buscar les senyals vermelles que ens indicaran en tot moment el camí que hem de seguir. 

 

Anem recorrent tot el bosc entre els seus arbres seguint les marques vermelles. De tant  en tant, ens trobarem algunes passeres de fust per creuar algun petit torrent. 


Seguim pujants fins que estiguem veiem la columna amb el gran isard forjat que corona el cim. 


Un cop a dalt de tot només ens queda apreciar la bonica balconada amb unes excel·lents vistes cap a la Serra del Cadí i l'altiplà de la Cerdanya i el massís del Puigmal. 

La baixada la podem fer pel mateix camí o per la pista, nosaltres us recomanem el mateix camí que podem trobar regals com aquests:

 

però vigileu amb les vaques i cavalls sobretot si tenen cries a prop, que per voler protegir-les ens poden fer algun susto.
Al acabar us podeu refrescar al riuet que hi ha sota l'aparcament, a l'estiu és un bona manera d'acabar l'excursió i fins i tot podeu fer una mica de picnic per allà mateix. Si teniu sort de postres podreu degustar unes bones maduixes de bosc 😋😋😋


                                                               

Espero que us animeu a fer-la ;)

 
No hay comentarios :

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...